Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ūj vasalóm extrém története,avagy a vasalók esete velem.

2013.05.23

 ......úgy jó 2 évvel ezelőtt,amikor az Apától kapott jó kis Tefál vasalóm beadta az unalmast,nem volt szivem (? .....inkább pénzem) újra költeni.Nosza,nekiálltam keresgélni a neten.A Vaterán.Le is ütöttem egy vadi új gőzállomást 10ezerért......Vártam pár napot,de az eladó csak nem akart jelentkezni.A vasalni valók meg csak gyűltek.....Hát gondoltam,ha már egyszer leütöttem,idevele!Hiszen azt mondja a szabályzat,ha leütötted,Tiéd,ha tetszik,ha nem,ki kell fizetned,illetve az eladónak át kell adnia.

Na,itt kezdődött a Történet.Ha visszagondolok,dühömben megint görcsbe szorul a gyomrom.....Szóval felhivtam az "urat".Sértődötten kôzölte velem,hogy ő ugyan most nyaral,most ne zargassam,majd ha hazamegy.Nem tagadom,itt egy kicsit berágtam.Mondtam neki először nyugodtan (aztán 5 perc mülva kicsit idegesebben) hogy ok-ok,hogy ő nyral,de hogy jutok hozzá a vasalóhoz?Mire ő: várja meg mig hazamegyek!!!!Csak nem képzeli,hogy félbehagyom a szabadságomat és hazarohanok,mer' maga megnyerte a vasalómat????!!!!

(nem,azt tényleg nem képzeltem!De azt igen,hogy esetleg udvariasan elnézést kér és a türelmemet kéri,-esetleg egy otthonhagyott jóbarátja postázhatja nekem.....) 

Ennél a pontnál azért kicsit már kezdett emelkedni az én hangom is.......megkérdeztem,ha megnyertem egy licitet és nekem kötelező az árut átvennem,akkor miből gondolja,hogy neki nincsenek kötelezettségei felém nézve?????Esetleg,........ha tudja,hogy 2 hét szabadságra megy,akkor mi a francnak hirdet??????????

Nem folytatom a medő vitát.Panasszal éltem,bejelentettem,leirtam az esetem.A választól a mai napig sem vagyok hajlandó betenni a lábamat a vatera szinterére.NEM nekem adtak igazat!Amikor a válaszlevelüket olvastam,majdnem hanyattestem!!!!!No jo,mondjuk ez igy nem igaz,hogy nem nekem adtak igazat.......azt irták vissza,nem tudnak segiteni....!!!!Pffff.ezzel a válasszal kitörölhettem!Szoval a vaterán vannak is kötelezettségek,meg nincsenek.Mindenesetre nincs,aki megvédje a jogaidat!!!

 

Utólag már rájöttem,miért csinálta az "ur" a cécót.Nem akarta sz@rét-h.gyért  (10 ezerért) elvesztegetni a nyilvánvalóan sokkal többe kerülő gőzállomasát.Én meg tul korán örûltem a szerencsémnek.Pont.

Konzekvencia: annak örûlj,ami már a kezedben van :)

 

Szóval ezek után ūjra neki kellett állnom vasalót keresni.......találtam :) szintén 10ezerért,de mikor megérkezett a csomag,kibontottam és megláttam a vasaló kerámia talpát,majdnem sirva fakadtam.Bizony lehervadt a mosolyom.Az én tönkrement vasalómnak ezerszer különb volt a talpa!Vigyáztam rá (mint minden cuccomra) csak az elektronikus hiba miatt sokba kerûlt volna megcsináltatni,mint egy hasznlt,de működőképes (másnál esetleg megunt vagy pénzhiány miatt eladásra szánt) másikat venni.Ráadásul a beüzemelésnél még gőzt sem akart adni!!!!!Hivtam az eladót,aki a világ legkorrektebb embere,- aki adott 1-2 tippet,mit csináljak,és azt is,ha nem működik ennek ellenére,kûldjem vissza!!! :) :)

Működött.

Legnagyobb megelégedésemre legalabb 2 evig álom volt vele vasalni a leegett-összekarcolt talp ellenére is!

No,ez ment tönkre most.Megsirattam.

Ismét irány a net,ismét gőzállomás-vadászat.Kinéztem vagy 5öt és aludtam rá egyet.Másnap ért a meglepetés,2 hirdetés már nem volt aktiv......!

Maradtak a dragabbak,de azért amibe hirtelen botlottam 10ezerért volt meghirdetve.Telefon,teljesitmény-állapot kérdesek és  egyeztetések után a végső kérdes: mennyiért válna meg tőle? 5ezerért,- volt a válasz.E mellett már nem lehetett szótlanul elmenni.Lattam,hogy a hirdető még januárban tette fel és még mindig él a hirdetés.......tele voltam kétségekkel......de a kisördög nem hagyott nyugton.Megbeszéltem,hogy este elmegyek érte,megnézem,hogy rendben működik-e és ha rendben van,megveszem.

Elmentem,megláttam......és.......olyan kis pici vasaló volt.......az én elromlottamhoz képest egy gyerekjáték......de működött,ugy hogy egy vállránditással elhoztam.......majd lesz valami.Talán 5ezret megért......

Hazaértem,mindjárt próbaüzem indult.NA és ekkor ért a meglepetés!!!!!Ez a kis tökmag "gyerekjaték" úgy dolgozik,hogy lebabázok a gyönyörtől!!!!Egy húzás és az ôsszes ránc,gyűrődés eltűnt!!!Nem kell huzigatni ide-oda,simogatni,hogy kisimuljanak azok a franya ráncok,és meg csak nemis az extragőzt használtam!!!!!

 

Ujjé,nagggyon jó boltot kötöttem!Éljenek az eladók!!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.