Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mese

2012.10.03

Szép lassan ideértem........ Ésssss jöhet a mese.

Az úgy volt...............kezdhetném így is,de minek?Inkább dióhéjban a történtek......

Édesanyám szíve cudar módon vacakol.Mivel nagyon rendes fickó a családi orvosunk.,elhatározta hogy rendbehozzuk a Mama szívét.Ez mit jelent?"Csak" annyit,hogy ki kell ütni a Mama szívét.Tudod,úgy ahogyan azt a filmeken is látni.Elaltatják és odavágnak a szerkentyűvel.

Előzmény: néhány éve (talán 3?) Anya kórházba került,súlyos szivizomgyulladással.Úgy-ahogy kikezelték,de azért maradt vissza "valami",amit a szív ultrahang kimutat.Plusz ezen felül nem olyan rég lehetett,hogy kihordott lábon egy tüdőgyuszit.Nos,ez a két dolog súlyos szívritmus zavart generált.Olyannyira,hogy semminemű ritmust sem tudtak felfedezni az ütésekben.Ez az összevisszaság azt eredményezi,hogy a szabálytalan szivműködés miatt a belső szervei nincsenek megfelelően ellátva oxigénnel.Ezért kell a ritmusban mechanikus úton beavatkozni,aminek hatására rendeződik a ritmus,ismét oxigéndús vért tudnak az erek a szervekhez szállítani.

A kiütést meg kellett,hogy előzze egy érfestés, ( igen,ugyanolyan,mint amin én is átmentem májusban) mert az erek állapotátol függ,hogy lesz e beavatkozás.

Az érfestés megtörtént,sikeres is volt,de némi üröm vegyült az örömbe.Az érfestést követően egy órán belül Anya kettőslátásra panaszkodott,majd mondta,hogy iszonyatosan szédül.A finom-motorikus mozgásával is probléma volt,-a pudingot,amit vittem neki,a szája mellé tette..........ekkor már kezdett a gyomrom kissé összeszorulni....

Egy végtelenül hosszú éjszaka után már kora reggel hívtam telefonon..........mesélte,hogy az éjjel megnézte neurologus,aztán elvitték Ct-re is.Azt mondta,azt hitte,hogy meg fog halni-olyan rosszul volt.Kiderült,hogy a nyaki verőerén volt egy meszes plakk,amit a kontraszt anyag felszakitott és bekerült a véráramba.Ez okozta az agyi keringési zavarokat.........

A nagy ijedelem után 4 nap múlva hazajött.Jelentkeztünk a belgyógyásznál,aki  úgy eresztett útnak,hogy most kér 2 egymást követő héten vérvétel eredményt,mivel Anya is vérhigítót szed,az INR-nek jónak kell lennie ahhoz,hogykiüthessék.

Ok,a 2x-i vérvétel megtörtént,izgatottan hívtam az orvost,hogy namostaztán.Ja.Kiderült,hogy bocs,de félreinformált,4 heti JÓ eredménynek kell lennie és akkor jelentkezzünk.

Pffff.

Majd csak túl lesz szegény rajta.

A baj csak az,hogy érzem szegényen,hogy retteg........nem bízik benne,hogy "megéli" a beavatkozást és Neki ismét jó lesz!!!Nagyon nehéz szegényben tartani a lelket.Bármiféle fizikai aktivitásra képtelen,állandóan csak a "leülök-lefekszek",- mert ha kicsikét mozog,mindjárt meg akar fulladni.Nincs elég oxigén a vérében,-nem is képes fizikai terhelést kibírni.

Holnap reggel lesz a 3. vérvétel.Következő héten jelentkezem.

Juhéééé,túl van,sikerült!!!!!Az éjjel még 3 órakor ringlispilként pörögtem az ágyban,képtelen voltam elaludni..........6-kor meg már kukorékoltam.Így tudatosult bennem,hogy mennyire megviselt ez az egész (engem is),mennyire zaklatott a tudatalattim.De most már minden mindeg :) Ma jót alszunk mindketten!

2 hét múlva vissza kell menni fődokihoz,Anya kap egy gépet,24 órás megfigyelés.Ha akkor is azt mutatja a gép,hogy rendbejött,-lassan leveszik majd a Sincumárról (vérhigitó).

Mgjegyzem,ma galog jött le a 2. emeletről,semmi fulladás :) élénk a nézése,vidám a kedve.Tán most arra is rá tudom venni,hogy ősztől-tavaszig átköltözzön hozzánk.

Majd meglátjuk :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.