Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Térdműtét után..........itthon

2013.02.28

 Az éjszaka........ami minden volt,csak nem pihentető.Cca. óránként voltam fennt.Aztán fél hatkor már meg sem próbáltam visszaaludni,negyed 7- kor pedig felkeltem.Nem volt pihentető éjszakám!

1/2 8-ra beértünk,elfoglaltam az ágyam,levetkőztem/vagyis inkább átöltöztem fehér gatya,fehér póló kombóba.8 órakor már lenyeltem a nővérke által kinált Xanaxot,s bekötötte az infúziót is.

"Csak" 3-an voltuk a szobában (ami koedukált volt,egy spanyolfal választotta el az egy szem pasit) majd hamarosan elvitték az egyik lányt (vagyis a másikat :)) és 10 perc múlva már tolták is vissza megszabaditva terhétől.Aztán jött az egy szem pasi,akit egy óra múlva toltak vissza a terembe ( ő is térdproblémával feküdt be) ,majd fertőtlenítették az eszközöket.Aztán úgy fél12 magasságában én is betolódtam.Secpill alatt elaltattak és én is egy jó órát töltöttem a műtöben.Minden simán ment,- az altatás,az ébresztés,majd a műtét utáni 2 óra kivárása is.Közben Apát is beengedték 5 percre.2 sajtosrolót kértem,ez volt az "ebédem".Mert mire ehettem,már jócskán  elmúlt 3 óra.....

Az operáló orvos,amikor meglátta az MRI eredményét,csak annyit szólt: ccccc.........

(sejtettem,hogy túl sok jót nem jelent......) bár a neten én már "lemagyaritottam"  magamnak,hogy mi-mit jelent.Maradjunk annyiban,nem volt elragadtatva az orvos.

Tök jó fej volt,a műtét előtt 2x is odajött hozzám,előszörre én  mondtam el az MRI estetét (jobb,ha tudja),aztán meg jött mégegyszer úgy nagyjából elmagyarázta a dolgokat (amikkel már eleve tisztában voltam,mert megfejtettem a sok latin kifejezést).

Szóval.A műtét megvolt,jövő hét pénteken (!) varratszedés,addig semmi tulterhelés.A mélyvénás trombózisaim miatt vasárnap ota és még egy pár napig szurizom magam,-egyáltalán nem vészes.

A műtét előtt és a műtét után is odajött hozzám az altató orvos.Meg kell mondjam,mindkettő végtelenül tisztességes!!!!Éreztem az odafigyelést........

A műtét rendben lezajlott,most sem fáj jobban,mint eddig :), és remélem itt a vége a gazdikínzásnak :)

Az éjszakám nem volt éppen pihentető......sz@r,ha az ember nem foroghat,nem hajlithatja be a lábát.Igy nem pihentető az éjszaka,hanem fárasztó.Holnap levehetem a jooooooo erősre feltekert fáslikat.....az lesz ám az öröm :) ugy megszoritották,hogy az fáj,nem a sebem.

Alig várom,hogy rendre lábraáljjak és teljes gőzzel nyomhassam a jógaórán :)

Szombat,március 02.  Ismét eltelt egy éjszaka.............és ez már némileg pihentető is volt :) Tudtam már aludni valamennyit az oldalamra fordulva is és ami a lényeg: fantasztikus ütemben gyógyulok!!!!!!Reggel letekertem a fáslit,- hát ez akkora megkônnyebbûlés volt,hogy vigyorogva végeztem :) Iszonyatosan szoritott!Ma már összeraktam egy huslevest is és elég sokat battyogok is.Bár a térdem elég buci,látni,hogy igen telve van folyadékkal,de már elkezdtem hajlitgatni a lábamat :)

Még 2 nap és vidáman döcögök :) Mondtam Anyunak,ha ilyen ütemben folytatom a gyogyulást,kocsival megyek a varratszedésre :) :)

 

image.jpg

 Itt a kép a buci futóművemről:

 

 

Varratszedés: hát itt (bár előtte egy kissé berezeltem) semmi emlitésre méltó nem történt fizikálisan.Cérnákat kihúzta,viz 2 napig nem érheti.Óvatos,fokozatos terhelés.

Viszont rákérdeztem,mit látott odabennt?Mesélje már el.....Azt mondta: szörnyűséget.A térdem állapota nem egyezik a korommal,ezért majd porcpótlásra lesz szükségem.Fogok kapni porcképző injekciót,aztán majd szájon át szedhető csodaszereket is.Aztán majd mindezt meg kell ismételni évente........

Háááát,nem mondom,hogy nem tojt bele a lelkivilágomba..

 

03.19.

Első Hyaluronsavas injekció.............

Voltak vészjósló jelek............nem kapcsoltam.........

3 órára beszéltük meg az orvossal a találkozónkat.....3 óra 10 perckor azért felhivtam (mert megadta a mobilszámát),hogy melyik ajtó mögött keressem.Nem vette fel.Ez azért annyira nem lepett meg,mert tegnap is kellett hivnom,hogy emlékezessem,hogy hozza ma az injekciót.Tegnap sem vette fel,DE visszahivott!!!!Nem hittem a szememnek!Szerintetek van olyan orvos,aki visszahivja a betegét???????Saját  költségére??????Ennyire ember?????

Szóval ott tartottam,hogy ma sem vette fel,de fél óra múlva ISMÉT Ő hivott vissza!Majd mentegetőzött és mondta,hogy kis türelem,mindjárt ott lesz :)Hát,késett az eredeti megbeszélésünkhöz képest egy órát,én meg közben szóba elegyedtem 1-2 rá várakozóval.Többek között egy kedves hölggyel is,aki szerette volna megkapni a mobilszámát az orvosnak,de udvariasan háritottam és kértem,hogy ezt az orvossal beszélje meg......Ő is injekcióra várt,kiváncsian kérdezgetett,amit tudtam (a dokitól  és utána olvasva) elmondtam.

Amikor megjött az orvos,persze mindjárt az injekciósokat hivták.Itt az ajtóban egy kedves fiatalemberrel elegyedtem csevegésbe.... :) láttam a kezében az injekciós dobozt,na nekem sem kellett több,majd kifúrta az oldalamat a kiváncsiság,hogy mennyire fáj.Muszáj volt megkérdeznem :) Kiderült,Ő már a 3.-at,-az utolsót kapja és egyáltalán nem vészes........

Miután kijött az első injekciós,másodiknak a kedves beszélgető társaim mindjárt előre is engedtek :)

Akkor még nem tudtam,hogy mi vár rám,ezért vigyorogva bementem...........

Injekciót vártam,na?Mit kaptam?Hát egy k.rv. nagy szurit,amivel leszivta a térdemről az ott felgyülemlett folyadékot.Mert,- mint mondta,- nem jó,ha a hyaluron keveredik más folyadékkal.Nakéremszépen.....amikor belémnyomta ezt a kapanyélnek érezhető TŰT,azt hittem,lebabázok.Női hiúságom nem engedte,hogy felvisitsak és rárivalljak,hogy azonnal hagyja abba!! Ehelyett a fejem tetejét markolásztam (mért pont azt?) jajgatva és közöltem Vele,hogy szadista.Na,ekkor tekert még vagy kettőt-hármat,- felnyomta,- úgy éreztem,a combomig,turkált még benne néhányat,néha odapökte,hogy lazitsak (hiába mondtam,hogy a fájdalomtól nem tudok) de ez a törekvése falra hányt borsó volt......Amikor kihúzta a tűt,úgy éreztem,megérkeztem a mennyországba.Béke és nyugalom szállt meg,tudtam,ennél még a halál  sem lehet rosszabb :)

Szóval leszivta az ott felgyülemlett trutymót és helyére egy sokkal vékonyabbnak tűnő tűvel bejuttatta a csodafolyadékot.

Ja,azt nem mondtam,hogy a leszúrás előtt kiegyeztünk.Mondtam Neki,hogy árulja el,mikor jógázhatok?Mondta,hogy úgy 1-2 hét.Na erre itt lőttem én bakot,mert azt mondtam,hogy rendben.Ha ez igy van,akkor most azt csinál,amit akar........  :)

(persze,ezt az én felhatalmazásom nélkül is ugyan így megtette volna :D)

Tehát szuri megvolt,kocsiba csüccs,és hazáig rázott a hideg.

Ja,nem.Amikor kijöttem a rendelő ajtaján,szegény beszélgető társaim mondták,hogy legalább mosolyoghatnék.....mire én: egy térdleszivás után????!!!!!! Erre csend lett,valszeg eltalálam a jó jelszót :)

A nővérke is megkért,hogy beküldeném-e a következőt?-Mire én: hát persze,sőt azt is elmondom,hogy megkinozzák itt az embert :) Mire a doki: ok,de jó hangosan tessék ám mondani! :)  :) :)

Szóval volt itt minden.Fájdalom,poén,szenvedéssel átitatott jókedv :)

Jövő hét szerdán kell hivnom a következő randink időpontjáért.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Precipitated strong will: ?-blockade; cannula forward.

(agavabianixin, 2019.04.19 02:46)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> qbr.rndf.gagyimami.eoldal.hu.tuy.pc http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Also no indicates, learns state creeps labour.

(ekovofuobawey, 2019.04.19 01:01)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - 23 <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> cja.zbsx.gagyimami.eoldal.hu.goj.ql http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/