Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűz volt.....

2014.03.20

A munkahelyem egy ûzletházban van,annak a tetőterében az egyik rész.Ez saját épités volt,most,illetve azóta a cégünk "fészkel" az egyik üzlet tetőterében,ott van az irodánk.

éjszaka fél3-kor csörgött a férjem telefonja.Mondjuk kicsit meglepődtem,de a szemeim azonnal kipattantak,hiszen most fog a baba érkezni.Szóval töprengtem picit,hogy miért a férjemé csörög,miért nem az enyém.......

A csörgés abbamaradt,de pár pillanat múlva ismét rákedte.Kérdezem Apát: hmmm?

.......a válaszától pattant vsak ki igazán a szemem!Tűz van az üzletházban!

Életem egyik leggyorsabb öltözése volt.Miig Apa félkómásan bolyongott és a próbálta a ruháit meg a gondolatait összeszedni,addig a kezemben a kocsikulccsal már indultam kifelé.Padlógázzal pár perc alatt odaértünk.Nincs messze tőlünk,talán ha van 1 kilométer.Alighogy elindultunk,már lehetett hallani a riasztó kürtjét és a tűzoltok szirénáját.Amikor odaértünk,félelmetes látvány fogadott: hátul egy tűzoltóauto és egy darusauto locsolták a tetőt.Elöl 2 autóból locsolták és éppen akkor jött még 2 és egy nagyobb darusautó........

A tető gerincmagasságában vastag fehér füst gomolygott.Az üzletház U alakú.Csak a két szára volt érintetlen.A tűzoltók miközben locsoltak,keresték a fészket.Ahogy terjedt,egy tészen egyre jobban belobbant.........már izzó tömeg látszott a gerinc alatt és vastag lángnyelvek csaptak fel.......A fészket nem találták.......Minden üzlet ajtaját (6-ot,7-et?) azonnal betörték és nyomultak be.Aztán fel az emeletre,kicsi idő múlva vissza,át a következő üzletbe.Hiába mentek fel a tetőtérbe,sehol nem égett ott.CSAK a padlástér,de az nagyon.....

Megnyugtató volt látni a kihúnyó lángnyelveket.......!

Miután eloltották a tüzet,egy fiatalember kereste a tűz kiindulópontját.Én végül negyed7-kor jöttem el,mert már szétfagytam,de akkor még mindig nem találta!!!!

Férjemnek érdekes meglátása volt.Mig hazadobott,elmondta a saját verzióját a történtekről: szerinte a kémény mellett a szellőzőablakon bemászott valaki,aki be akart jutni a nemrég nyitott dohányboltba........s mivel nem jutott a padlástérnél lejjebb,mert nem volt "padlásfeljáró/lejáró,igy akár egy a padláson eldobott csikkel és előidézhette ezt a félelmetes eseményt.

Apa visszament,a hivatalos jelentést mindenképpen meg is kell várnia,s akkor majd hivatalosan is tájékoztatják,mi okozta/okozhatta a tüzet.

A szerencsénk a bajban az volt,hogy az üzletközpontban lévő közért tetőterében a srác tévézett,meccsezett,füst szagot érzett.......kiment megnézni,de akkor már az eresz alja izott.Ha nincs ott,vagy teszem azt,elalszik,porig égünk!

image.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.