Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozgás

Cikkek

Callanetics,T-Tapp

2017.03.08

jéééé,most látom,milyen régen irtam ide.Hiába no,kissé zsúfolt életem,folyamatos nyüzsgésem, és az,hogy mindig keresek valami újat.....megteszi a hatását :)

Szóval.....tök jól vagyok :)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

Yuhéééé.... :)

2013.04.25

közeledik a hétfőőőőőő!!!!!

.........éssssss.......voltam órán :) :) :) :)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

Hiány

2013.03.11

 Ha azt mondom,hogy veszettül hiányzik a jóga,akkor nem mondok igazat.

Annál sokkal-sokkal jobban hiányzik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

A jogáról.....

2012.12.19

 Szerettem volna folytatni a Jogas bejegyzesemet,de sajnos nem sikerült.

Mobil internetet használok most (érted stickes) mert szolgáltatót váltottunk,bekotottek mindent,de sajna a net valami oknál fogva nEm múkódik még,a mobil netezésnél meg egyszerűen nem engedi az iPodon a bejegyzés végére a górgetést és így nem tudom folytatni.......

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

Gondolatok a mozgásról

2012.03.16

A mozgásra szükségem van.Nem elégít ki az,amit egyedül vagyok képes megcsinálni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

Gerincjóga,Hathajóga

2012.03.14

A jóga nem mindenkié. Másképp: nem mindenki alkalmas a jógára. De aki csak egyszer is megtapasztalja az idő megállását, a test leigázásának örömét, az nehezen szakad el tőle.

A múlt héten elkezdtem jógázni.Ez volt az első foglalkozás és egyedül voltam.Bár megtartotta az órát az előadó/vezető,de sejtettem,hogy baj lesz...............

Kis kiegészítés: most,szeptemberben indult Esther Ekhart oldalán egy nyílt bemutató  hónap.Rendszeresen tölt fel videókat.A testhelyzetekhez az oldalán találni pontos kivitelezési utasításokat.Aki az alapokat ismeri,érdemes belekezdenie.

Itt a link az első heti anyaghoz: Standing poses class 1: http://www.ekhartyoga.com/video/0_6rshvp0a

                                                 Standing poses class 2 : http://www.ekhartyoga.com/video/0_gpnjsbkt

                                                 Standing poses class 3 : http://www.ekhartyoga.com/video/0_vfszez36

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0

Walking és 5 tibeti

2011.10.19

 

Az öt tibeti rítus az összerendelt, rendszeresen végzett mozgásgyakorlatokkal  segíti legnagyobb kincsünk az egészség megtartását, vagy visszanyerését. A gyakorlatokat mindenki saját tempójának megfelelően tudja elsajátítani. *Röviden az 5 tibeti rítusról:* A történetéhez csak annyit, hogy egy angol ezredes, nevezzük Bradford ezredesnek, az 1930-as években indiai szolgálata során hallott egy láma csoportról, akik felfedezték az "Ifjúság Forrását". Egy öregemberről meséltek neki, aki ez alapján hihetetlenül erős, egészséges, és férfias lett vénségére. A téma módfelett felkeltette érdeklődését, és amikor nyugdíjba ment, utánanézett a dolognak, kinyomozta és felkereste a lámákat. Négy évet töltött egy Lámakolostorban. Itt megtanították az 5 gyakorlat rendszerére, melyet minden nap el kell végezni. A lámák a gyakorlatokat "rítusnak" nevezték,melynek alapja a tibeti jóga 21 gyakorlata volt, melyet leegyszerűsítettek 5-re. Badford ezredes a gyakorlatok végzéséhez szükséges bemelegítő gyakorlatokat, továbbá egy 6. gyakorlatként a légzésre vonatkozó ismereteket is elsajátította. Ezen túlmenően az ételek kiválasztására, párosítására és az étkezés rendjére vonatkozóan is fontos ismereteket szerzett. Nagy változáson ment át, és amikor visszatér a Láma kolostorból, hetvenes évei elején járt, és úgy nézett ki mint egy 35 éves ember. Péter Kelder 1939-ben, Badford Ezredessel való beszélgetésére hivatkozva, a gyakorlatokról egy 32 oldalas kis könyvecskét írt. Ez lett az alapja a módszer elterjedésének.

 

Bemelegítés és a rítusok (helyes kivitelezés,- hatásaik)

Öt_tibeti_ritus_V1.pdf

(1855k)

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mozgás | Hozzászólások: 0